Anadolu Cerrahi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü, alanında uzmanlaşmış uzman ekibi ile diş hekimliği kapsamında yer alan bütün ağız ve diş hastalıklarını, modern teknoloji, kaliteli ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla tedavi etmektedir.

Kliniğimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımız:

  • Çene Botoksu
  • Gülüş Tasarımı
  • Estetik Diş Hekimliği
  • Pembe Estetik
  • Lamine Diş
  • Zirkonyum Kaplama
  • Diş Beyazlatma
  • Ortodonti
  • Çocuk Diş Hekimliği
  • Kanal Tedavisi
  • Cerrahi
  • İmplant
  • Bişektomi
  • Protez uygulamaları

Çene Botoksu: Aşırı aktivite gösteren çene kaslarına botoks materyali uygulanarak belirli bir süre fonksiyonunun azaltılmasıdır. Kasın içine enjekte edilen botoks hem aşırı çalışan kasın gevşemesini hem de normale göre kalınlaşmış kasın çapının küçülmesini sağlar. Bu tedavi ile hem diş sıkma problemi ortadan kalkarken hem de oluşmuş kare yüz şekli yerini oval yüz şekline bırakır. Bu dönem içerisinde yeme  ve konuşma hareketlerinde hiçbir kısıtlanma yaşanmazken, diş sıkma eyleminin önüne geçilir.

Yaklaşık 10 dakika süren bu tedavi sürecinde cerrahi girişime ihtiyaç duyulmaz ve hasta işlem sırasında ağrı hissetmez.

Gülüş Tasarımı: Öncelikle hastanın şikayet ve beklentileri dinlendikten sonra kişiye özel olarak yapılan profesyonel

fotoğraf çekimleriyle yüz şekli, dudak kalınlığı, dudak mesafesi, dişlerin kapanış şekli ve diş eti görünürlüğü gibi kriterlerin incelenmesi sonucu hastaya yeni bir gülüş dizayn edilmesidir.

Estetik Diş Hekimliği: Dişlerde meydana gelen çürük, aşınma, sararma, hassasiyet, kırılma, şekil-doku ve form bozukluklarının,

estetik müdahalelerle yeniden şekillendirilme işlemidir.

Pembe Estetik: Diş etlerindeki şekil bozuklukları ve asimetrilerin giderilmesi, gülümseme esnasında diş etlerinin çok fazla görünmesinin engellenmesi ve diş etindeki renklenmiş alanların ortadan kaldırılması gibi işlemlerin tamamıdır.Diş eti ve dişi çevreleyen diğer destek dokulardaki (alveoler kemik, periodontal ligament ve sement) hastalıkları inceleyen bölümdür. Diş taşı temizliği ve küretajın yanı sıra; gingivektomi, gingivoplasti, greft operasyonları, serbest diş eti grefti, bağ doku grefti ve yönlendirilmiş doku rejenerasyonu gibi cerrahi tedaviler de mümkündür.

Lamine Diş: Günümüzde sıkça merak edilen ve başvurulan bu tedavide hastanın dişlerinin olması gerektiğinden kısa olması, çapraşık olması, renk değişimleri gözlenmesi, aralarda fazla boşluk olması veya dişlerinin kırılması gibi istenmeyen durumlarda dişlerin ön yüzeylerinde minimal aşındırma yapılarak veya bazı vakalarda hiç aşındırma yapılmadan ince tabaka şeklinde yaprak porselen yapının dişe yapıştırılması işlemidir.

Zirkonyum Kaplama: Genellikle renk ya da yapı kaybı bulunan dişlerde görünümü düzeltmek için yapılan kaplama işlemidir. Zirkonyum, doğadan çıkarılan beyaz bir metaldir ve sahip olduğu ışık geçirgenliği özelliği ile tıpkı normal dişlerde olduğu gibi doğal bir görüntü yakalamak mümkündür.

Diş Beyazlatma: Dişlerinin renginden memnun olmayan kişilerde, klinikte ofis tipi olarak tek seansta lazerle veya hastalara özel hazırlanan şeffaf plaklara jel uygulanarak yapılan ev tipi beyazlatma ile mevcut diş renginin daha açık hale getirilmesidir. Temelde renklenmiş dişlere kimyasal ajanlar uygulanması ile mine ve dentin dokusunun derinliklerindeki organik pigmentlerin okside edilerek diş renginin açılması işlemidir. Diş fırçalayarak veya diş taşlarının temizlenmesi gibi yüzeysel temizlik işlemleriyle giderilemeyen, dişlerin yapısından kaynaklanan ve kötü görünüme yol açan renklenmeler için en etkili çözümdür.

Ortodonti: Dişlerin ve çene kemiklerinin birbirleriyle ve yüz kemikleriyle olan ilişkisinde yer alan bozuklukların giderilmesi, kişiye sağlıklı ve estetik bir gülüş ve yüz profili kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen tedavilerdir. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik sağlandığı gibi, ağız ve diş sağlığına da pek çok katkıda bulunulur. Çapraşıklıkların giderilmesi ile bu bölgelerin daha kolay ve etkili temizlenmesi sağlanır, böylece çürük ve dişeti hastalıklarının önüne geçilmiş olur. Ayrıca dişlerin ve çenelerin birbiriyle kapanışları düzeleceği için daha sağlıklı çiğneme fonksiyonu kazanılmış olur.

Çocuk Diş Hekimliği: 0-14 yaş arası çocukların süt ve daimi dişlerindeki çürüklerin tedavisi, travma tedavisi, koruyucu diş hekimliği uygulamaları (flor uygulamaları, fissür örtücü uygulamaları, ağız hijyeni eğitimi) ve koruyucu, durdurucu ortodontik tedavileri kapsayan diş hekimliği dalıdır.

Kanal Tedavisi: Herhangi bir sebeple kök kanalındaki pulpa denilen sinir ve damar dokusunun geri dönüşümsüz olarak enfekte olması sonucu, bu dokunun temizlenip, kanalların şekilendirilip uygun dolgu materyali ile doldurulma işlemidir. Buradaki amaç diş kaybını önlemek, dişin normal fonksiyonlarını yerine getirerek çene kemiğinde kalmasını sağlamaktır.  Dişin enfeksiyon kaptığı durumlarda ve etkilenen kanal sayısına göre tedavinin süresi uzayabilmektedir.

Cerrahi: İçerisinde çok sayıda farklı uygulamayı barındıran ve ağız ve diş sağlığı kapsamına giren (ağız içerisindeki yumuşak ve sert dokuların patolojilerinin tedavisini kapsayan) tüm branşları ilgilendiren diş hekimliği dalıdır.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi kapsamındaki tedaviler;

  • Diş Çekimi
  • Gömük Diş Operasyonları
  • İmplantoloji
  • Apse ve Kist Operasyonları (Apikal Rezeksiyon)
  • Çene Yüz Deformiteleri
  • Sinüs Lifting

başlıklarından oluşmaktadır.

İmplant: Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili tüm gelişmelere rağmen, birçok insan çoğunlukla diş çürümesi, periodental hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybına uğruyor. Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişler iken bugün yepyeni, daha güvenilir, daha estetik ve kalıcı bir yöntem mevcut.

İmplantlar günümüzde eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla doku dostu titanyumdan yapılmış ve eksik diş için yapay bir kök görevi gören, çene kemiğine yerleştirilmiş  vidalardır. Cerrahi işlem sonrası istenen süre geçtikten sonra ölçü ve provalarınız yapılır, sonrasında yeni dişler kullanıma hazırlanır ve doğal dişleriniz zarar görmeden diş eksiklikleriniz giderilmiş olur.

Bişektomi:  Yanak kısmında bulunan bichat yağ dokusunun alınması ile elmacık kemiklerinin daha belirgin ve yüz hatlarının daha keskin hale getirilmesi sağlanan cerrahi işlemdir. Küçük bir kesi ile lokal anestezi altında uygulanan ve yaklaşık 15 dakika süren işlem sonrası, yaralar kısa bir süre içerisinde iyileşir ve estetik görünümü bozan herhangi bir dikiş izi kalmaz. Aşırı kilo alımı olmadığı sürece de kalıcı bir operasyondur.

Protez Uygulamalar: Çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybedilmiş diş ya da dişlerin yerine yapay materyaller ile hazırlanan suni dişlerin uygulanması işlemlerini kapsamaktadır.

Diş eti hastalıklarının tedavi edilemediği ya da tedavi için geç kalındığı durumlarda hastada oluşan diş ve kemik kaybının telafi edilmesi için gerçekleştirilmektedir. Bir taraftan estetik diğer taraftan da fonksiyonel (çiğneme, konuşma vb.) anlamda hastanın olası kayıplarını gideren protezler hem uygulama amacına hem de hastanın diş yapısına göre farklı yöntemler ile uygulanabilmektedir. Bu anlamda  sabit, hareketli , total, parsiyel , hassas tutuculu  ve imlant üzeri protez gibi tedavi yöntemleri mevcuttur.

Doktorlarımız

Dt. Gülenay Tutar